Business

De pijler business is een onderdeel van JCI, gericht op het vergroten van je netwerk, het bijwonen of organiseren van zakelijke evenementen, en het openen van deuren die anders gesloten zouden blijven.

Betere business met de NGO Accelerator

Ben je een ondernemer, leidinggevende, betrokken medewerker, starter, innovator, en wil je nóg meer resultaten boeken met jouw business? Dan is dit JCI project iets voor jou! En zoals het JCI betaamt, help je hiermee niet alleen je eigen business een stap verder, maar je helpt ook een niet-gouvernementele organisatie. Hoe? Met het JCI NGO Acceleratorprogramma.

JCI Amsterdam organiseert sinds 2019 het JCI NGO Acceleratorprogramma. Het doel van het programma is om NGO’s (non-governmental organizations) oftewel stichtingen en verenigingen te helpen hun activiteiten - gericht op het maken van impact - op duurzame wijze te vergroten. De kennis en expertise van de verschillende JCI leden worden volgens de vraag van de organisatie op maat geselecteerd, gecombineerd en optimaal ingezet.

Het doel is om de impact van de organisaties te vergroten. Organisaties die in aanmerkingen komen, zetten zich in op het gebied van onderwijs, eenzaamheid, armoede, klimaat, energie of ongelijkheid, kortom voor één van de Sustainable Development Goals (xx insert link naar ander JCI artikel xx). Als JCI voor een organisatie aan de slag gaat, wordt een traject van drie maanden gestart.

“Het model dat wordt gebruikt tijdens dit traject is ontleend aan het boek ‘Design a Better Business’ en hier komt de win-win situatie van dit project voor je eigen business om de hoek kijken”, vertelt Merel Mathey, lid van JCI Amsterdam en betrokken bij het project. “Door intensief met de methode van dit boek bezig te zijn, en dit toe te passen bij NGO’s, leer je nieuwe vaardigheden die je kunt inzetten voor je eigen groei.”

“Leden zetten hun eigen kennis en vaardigheden in voor een NGO. Op deze manier geef je als lid je visitekaartje af aan alle betrokkenen bij het project”, vertelt Merel verder. “Door inzicht in je eigen business, kennis en ervaring te geven, weet een ander waarvoor hij jou in de toekomst mogelijk nog eens kan inschakelen. Je leert elkaar beter kennen en bouwt samen aan een stevig netwerk.”

En last but not least: hoe fijn is het om datgene waarin jij uit blinkt, in te kunnen zetten voor een goed doel? Dat is wel een hele mooie manier om goodwill voor jou en je business te creëren.

Wil jij dit alles ook? JCI Amsterdam is bezig met een introductie workshop en een verdiepingsworkshop met toolkit, waarin je alles te weten komt over hoe de NGO Accelerator werkt. Zo ga je als lokale kamer goed voorbereid van start, om de impact van een organisatie te verdubbelen, en je eigen business in de etalage te zetten. Meer informatie vind je hier.