Business, Community

JCI OLDENZAAL

IJSBAAN

Al sinds 2015 organiseert JCI Oldenzaal een ijsbaan in het hart van de stad. En met verve! Omschrijf het project JCI IJsbaan in Oldenzaal in een paar zinnen en de basis daarvan is: ijspret, shinen, gezelligheid, volledig geslaagd, veel media-aandacht en tal van sponsoren.

Eind november wordt de ijsbaan opgebouwd en de hele maand december kan hier naar hartenlust op geschaatst worden. Veel jeugd schaatst door de zachte winters nooit meer. Op deze ijsbaan kunnen ze toch kennismaken met het ijsplezier. Alle Oldenzaalse basisscholen zelfs kunnen kosteloos een uurtje komen schaatsen als alternatief voor gymnastiek. Daarbij zorgt het ook nog eens voor éxtra gezelligheid voor de inwoners, maar ook voor de winkeliers en horeca.

BEGROTING VAN € 120.000,- Het project heeft een begroting van circa €120.000,- en het lukt ze al jaren om de ijsbaan opnieuw te realiseren. Sponsoren, schaatsverhuur, een stukje horecapacht, maar met name de telkens uitverkochte curlingcompetitie zorgt voor de inkomsten. Bijna honderd bedrijven doen jaarlijks mee en betalen €500,- voor de deelname. Er zijn ook curlingavonden met een grote bedrijvencompetitie en in de weekenden mag er vrij geschaatst worden.

KAMERPROFILERING Of de ijsbaan het lokale nieuws haalde? Zeker! Ontzettend veel media besteden er elk jaar aandacht aan. En niet alleen lokaal, want de ijsbaan stond ook vermeld in de landelijke agenda’s met winteractiviteiten, op Nu.nl, RTV Oost en in het Algemeen Dagblad. Dit soort projecten zet JCI Oldenzaal telkens op de kaart, met een wachtlijst voor het lidmaatschap tot gevolg.

LESSONS LEARNED Wat ze ervan geleerd hebben? Dat ze er vooral heel goed in zijn in organiseren. Maar pas in het tweede jaar kwam er een draaiboek en dat maakte het derde jaar toch wel wat makkelijker. Ook hebben ze geleerd dat er commercieel veel meer mogelijk is dan je denkt als je de schouders eronder zet en vol enthousiasme het verhaal vertelt. Want dat doen ze in Oldenzaal. Er is een harde kern verantwoordelijk voor de op-, afbouw en het programma, maar de hele Kamer doet mee plus een groep van twintig vrijwilligers zoals EHBO en toezicht.

Een geslaagd project? ‘‘Volledig gelukt! Overtreffende trap zelfs’’, aldus organisator Laurens Oude Elberink.

Een geslaagd project? ‘‘Volledig gelukt! Overtreffende trap zelfs’’, aldus organisator Laurens Oude Elberink.