BOV-JOURNAAL

Business

JCI EINDHOVEN

BOV AWARD NIGHT

Oktober 2019

Voor JCI Eindhoven was 2019 een jaar met een goud randje. Niet alleen mochten zij de Nationale Conventie organiseren van en voor JCI Nederland, ook was het een jubileumjaar voor de BOV (Beste Ondernemers Visie) Eindhoven.

BOV Eindhoven wordt al 25 jaar georganiseerd en is dus een traditie dat al decennia lang meegaat. Tijdens de BOV Award Night worden twee awards uitgereikt: de BOV trofee en de ASML Young Makers Award (AYMA). De BOV trofee is een award voor een ondernemer met dé beste ondernemers visie. De AYMA is dient als vliegwiel voor een veelbelovende startup in de maakindustrie. Kandidaat-finalisten voor de BOV trofee worden geselecteerd door Kamerleden en door een vakkundige, externe jury worden de BOV-finalisten geselecteerd. De jury maakt tijdens de BOV Award Night de winnaar van dat jaar bekend. Rondom de uitreiking is een inspirerend en aansprekend programma met goede sprekers en leuke intermezzo’s. De genomineerden zullen door de dagvoorzitter aan de tand gevoeld worden over hun visie en krijgen een podium om te vertellen waarom zij de beste ondernemersvisie hebben en de Trofee verdienen. Juul Rameau (voorzitter BOV Eindhoven 2019): ‘Als we van te voren wisten wat er allemaal bij kwam kijken, hadden we het nog steeds gedaan!’ Gaat er na 25 edities nog wel iets fout? ‘Genoeg!’ zegt voorzitter Juul Rameau lachend. “We combineerden de twee grote evenementen met elkaar. In plaats van maart werd de uitreiking in oktober in de middag georganiseerd. Dat waren eigenlijk twee grote leermomenten: oktober kent al een drukke agenda qua evenementen en ook de middag bleek niet ideaal te zijn bij de partners, sponsoren en andere genodigden. Dit is een leermoment voor de volgende keer.’ Gelukkig valt er na 25 edities nog genoeg te leren en te ontdekken.

Business, Community

JCI DOMMELLAND

BOXTELSE ONDERNEMERS TROFEE 2018

8 november 2018

Ook de gemeente Boxtel heeft eigen ondernemersevent waarbij diverse bedrijven met elkaar verbonden worden: de Boxtelse Ondernemers Trofee, oftewel BOT

Dit evenement kent al vele edities en is inmiddels een begrip bij de lokale ondernemers in Boxtel. Dit evenement zet zich niet alleen in voor de verbinding van lokale bedrijven en het uitdelen van awards, ook wordt er een goed doel gekozen waarna een cheque gestuurd wordt.. Tijdens deze editie van de Boxtelse Ondernemers Trofee kreeg Dream4Kids een cheque van maar liefst € 8.000,-. Na 7 succesvolle edities was het voor de Kamer lastig om opnieuw een verfrissend, origineel event neer te zetten. Door de locatie, de invulling van de avond en toevoeging van een nieuwe categorie is de Kamer hier wel in geslaagd. Het Brabants Centrum d.d. 15 november 2018: “Uitreiking felbegeerde award na spektakelshow”.

Business

JCI HART VAN BRABANT

BOV-TROFEE

7 november 2019

Een ander business evenement van groot formaat, is de BOV-Trofee van JCI Hart van Brabant. Ook voor hen was 2019 een jubileumjaar. Maar liefst 20 jaar lang organiseren zij de Beste Ondernemers Visie (BOV). Hierbij wordt gezocht naar de beste ondernemer uit de regio.

De BOV-Trofee is de belichaming van SDG (Sustainable Development Goals) 8 volgens voorzitter Mark Taris: “Hoofdmoot is om aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei te bevorderen en in te zetten op volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen. Door het ondernemerschap in de regio te vieren en goed ondernemerschap te belonen met de BOV-Trofee stimuleren we ondernemerschap, creativiteit en innovatie. Naast de BOV trofee wordt er door de Junior Kamer Hart van Brabant ook een prijs uitgereikt aan een startende ondernemer in de regio Midden-Brabant: de Junior Kamer Junior Trofee. De JKJT biedt een platform aan jonge, beginnende ondernemers die met hun talent de markt bestormen. Deelname aan de JKJT zal voor de jonge, beginnende ondernemer veel publiciteit en bekendheid in de regio opleveren, wat een zeer positieve stimulans voor zijn/haar groeiende onderneming mee zal brengen.

Business, Community

JCI ‘S-HERTOGENBOSCH EN JCI QUADRIVIUM

DE BESTE ONDERNEMERS­VISIE 2020

31 augustus 2020

Er zijn maar weinig evenementen die dit jaar fysiek door kunnen gaan. Een van de mooie projecten die dit jaar door konden gaan, is de Beste Ondernemersvisie 2020. Dit evenement is extra uniek, omdat het door twee Kamers wordt georganiseerd: JCI ‘s-Hertogenbosch en JCI Quadrivium.

‘Doelstelling van de BOV is het verbinden van ondernemers, ondernemingen en samenwerkingsverbanden om daarmee een platform te bieden voor inspiratie en innovatie binnen de regio,’ Coby Hoogendoorn, JCI Quadrivium. Ook tijdens dit evenement draait het om de ondernemer met de beste visie op het gebied van futureproof, het thema voor deze editie. Wie laat de beste ecologische voetdruk achter binnen de organisatie? Er waren meerdere prijzen te vergeven. Een evenement met een andere Kamer organiseren was niet de enige uitdaging die de organisatie kende. Door de pandemie was er weinig zeker, behalve dat het niet in maart kon plaatsvinden. Dan volgt een nieuwe uitdaging: het enthousiast houden van betrokkenen, zoals partners, genomineerden en commissieleden. Verder moest er veel uitgezocht worden, zoals regels en verzekeringen en een nieuwe creatieve insteek bedacht worden die pasten binnen de richtlijnen. Dat lukte! Op 31 augustus 2020 vond de uitverkochte coronaproof editie plaats in de buitenlucht van 's-Hertogenbosch.