community

De pijler community is een onderdeel van JCI, gericht op maatschappelijke betrokkenheid en het leveren van een positieve bijdrage aan stichtingen, organisaties of mensen die hulp goed kunnen gebruiken.

Global Goals en JCI

De wereld een betere plek maken, willen we dat niet allemaal? Dat klinkt natuurlijk mooi, maar tegelijkertijd heel algemeen. Binnen JCI maken we dit concreter, doormiddel van het bijdragen aan zeventien wereldwijd geformuleerde doelen.

De Global Goals, officieel Sustainable Development Goals, afgekort SDGs, je hebt er misschien weleens van gehoord. Maar wat zijn deze doelen eigenlijk en wat is de connectie met JCI Nederland?

De SDGs zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. In 2015 zijn 193 landen die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland, deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen overeengekomen. Wat betekent het wanneer deze behaald zijn in 2030? Een einde van extreme armoede, ongelijkheid, en klimaatverandering. En daar dragen wij binnen JCI, als officiële partner van de VN, graag aan bij. Dat is toch een heel mooi doel, al zeggen wij het zelf.

Hoe dragen wij hier binnen JCI Nederland aan bij? Op vele manieren, bewust en onbewust. Onder andere door het organiseren van diverse activiteiten dragen lokale kamers bij aan het behalen van de SDGs in 2030.

Een mooi voorbeeld hiervan is het “Zomerkidspakketten” project van JCI Groot Schokland dat niet aan 1 maar zelfs aan 3 SDGs bijdroeg. Met dit project hielp JCI Groot Schokland in Emmeloord samen met stichting Samen Zijn Wij Er Voor Elkaar kinderen uit families die het niet breed hebben, maar die niet in aanmerking komen voor de voedselbank, om toch een leuke zomer te hebben. Leuke pakketjes met cadeautjes voor kinderen en ook basis benodigdheden zoals luiers werden uitgedeeld. Hiermee werd bijgedragen aan SDG 1: Geen Armoede, SDG 2: Geen Honger en SDG 3: Goede Gezondheid en Welzijn.