JCI EN PROJECTEN IN CIJFERS

Wij zijn JCI Nederland. JCI staat voor Junior Chamber International en is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen.

De motivaties om lid te worden, zijn mede door onze pijlers, erg verschillend. En toch delen we dezelfde vorm van positieve energie. Onze leden werken aan het ontwikkelen van een netwerk, zetten zich in voor een positieve verandering in de maatschappij en zien de tijd die zij in JCI investeren als tegenprestatie voor de energie die ze halen uit het actief zijn binnen JCI. Learning by doing, noemen we dat. Regelmatig worden er landelijke en internationaal trainingen en evenementen rondom diverse thema's georganiseerd.

Samenwerken op lokaal, nationaal en internationaal niveau staat bij ons centraal met het idee; 'alleen kun je iets, samen kunnen we alles'. We zijn een actieve internationale vereniging met meer dan 170.000 leden in meer dan 115 landen en meer dan 5.000 steden over de hele wereld. In Nederland zijn we met zo’n 1.700 leden en 85 verenigingen actief. In dit Impact Report presenteren we 39 impactvolle projecten van de afgelopen jaren. Het report is een ware gallery met grote en kleinere JCI evenementen.

SDG’s

De SDG’s (Sustainable Development Goals) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Bewust en onbewust werken Kamers mee aan deze SDG’s. In het overzicht wordt weergegeven aan welke SDG’s is gewerkt met de projecten uit dit Impact Report.

LEDEN PER KAMER

LEEFTIJD JCI LEDEN

PIJLERS

JCI is gebaseerd op vier pijlers, te weten: community, training, business en internationaal. We hebben bij alle projecten in dit Impact Report uitgevraagd onder welke pijler(s) het project geplaatst kon worden.