CORONAJOURNAAL

Business, Community

JCI EDE

HOMEMADE APPELTAART

Toen halverwege april bekend werd dat verpleegtehuizen geen bezoek mochten ontvangen, kwam JCI Ede op het idee, naar inspiratie van JCI Zuid-Limburg, om een appeltaartenactie te organiseren. Leden, oud-leden, familie en vrienden kregen een pakket, door lokale ondernemers, gesponsord, en gingen aan de slag. Veel taartjes verschenen op social media en kregen zelfs een JCI-logo. Vijf Edese verpleeghuizen werden verblijd met zestig appeltaarten, mét slagroom, dankzij een lokale makelaar.

Business, Community

JCI MERGELLAND

PAASPAKKETTEN VOOR VERBLIJFSGROEPEN VAN XONAR

XONAR richt zich met name op die kinderen, gezinnen, vrouwen en vluchtelingen die ernstige gedragsproblemen en meervoudig complexe problematiek hebben en voor wie de veiligheid in het geding kan zijn. Pasen, een feestdag waarop we normaal gesproken gezellig met familie afspreken. Dit jaar was dat anders. JCI Mergelland verraste de verblijfsgroepen van XONAR met mooie Paaspakketten, bestaande uit een heleboel lekker­nijen. Deze pakketten werden op een zaterdagmiddag bezorgd door diverse XONAR medewerkers en leden van JCI.

Business, Community

JCI ROOSENDAAL

ROOSENDAAL IN ACTIE

JCI Roosendaal is tijdens de coronacrisis op zoek gegaan naar een manier om lokale ondernemers te steunen bij hun acties. De kamer heeft een gratis platform voor lokale ondernemers gemaakt om de acties van deze ondernemers een boost te geven. Acties werden opgedeeld in drie categorieën: eten, winkels en leuke sociale acties. Met deze actie is € 1950,- opgehaald!

Community

JCI NOORD-WEST VELUWE

WIJNACTIE

Onder de hashtag #jcinwvstrijdttegencorona heeft JCI Noord-West Veluwe € 523,84 opgehaald voor Stichting Mensen in Nood 0341. Deze lokale stichting heeft zich als doel gesteld om mensen te helpen die door welke oorzaak dan ook in financiële problemen zijn gekomen. Deze doelgroep krijgt geen steun van andere organisaties zoals de Voedselbank terwijl de vraag naar ondersteuning voor deze mensen steeds groter wordt. De Kamer verkocht flessen, en soms zelfs dozen, wijn aan liefhebbers uit het netwerk van de Kamer.

Business, Community , Training, Internationaal

JCI HAAGLANDEN

WEBINAR

JCI Haaglanden organiseerde tijdens de eerste periode van de coronacrisis een webinar om ondernemers te helpen wegwijs te worden en advies te geven over de subsidie- en noodmaatregelen. De Kamer bracht verschillende expertises en ervaringen bijeen om samen vraagstukken op te lossen. Binnen zeven dagen hadden Cheryl en haar collega Nande het eerste webinar uit de grond gestampt, van inhoud tot aan de marketing via social media, netwerken en hun nieuwsbrief.

Community

JCI ALKMAAR

TABLETS VOOR HET ZIEKENHUIS IN ALKMAAR

Helaas kon het jaarlijkse event Alkmaar Culinair Plaza niet doorgaan. De teleurstelling werd omgezet in iets positief en de Kamer besloot om een nieuwe regionale actie te starten. Via via hoorden zij dat veel patiënten (met en zonder corona) die in het ziekenhuis van Alkmaar lagen geen bezoek meer konden ontvangen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Er waren (veelal oudere) patiënten die soms wekenlang hun familie en vrienden niet konden zien. JCI Alkmaar besloot hier iets aan doen en kwam tot het idee om tablets te doneren aan het Alkmaarse ziekenhuis waarmee de patiënten online in contact konden komen met hun dierbaren. Op 27 maart jl. zijn de tablets afgeleverd. Patiënten waren erg blij met de tablets. Zo konden ze makkelijker contact hebben met het thuisfront.