Ook #ditisjci

Samen het verschil maken in de wereld van kinderen – wereldwijd én in Nederland!

Joyce Goverde – lid van JCI Kennemerland, werd in januari 2019 door UNICEF als kandidaat geselecteerd om deel te nemen aan een nieuw landelijk programma, de UNICEF Business Connector Challenge. Samen met een groep enthousiaste medekandidaten, ontwikkelt zij innovatieve samenwerkingen tussen het bedrijfsleven en UNICEF. En haar conclusie: het grootste enthousiasme bij organisaties om UNICEF te ondersteunen, komt vanuit ons eigen JCI-netwerk!

Waarom doe je mee aan deze challenge?

“Met dezelfde motivatie als waarom ik lid ben geworden van JCI – naast het runnen van mijn bedrijf, iets goeds bijdragen aan onze wereld. Dus ik ging op zoek naar vrijwilligerswerk bij UNICEF. Ik ben veel op reis geweest, een van mijn laatste reizen maakte een enorme indruk: ik besefte dat ik zo ontzettend veel geluk heb dat ik in Nederland als vrouw én zelfstandig ondernemer zoveel ontzettend veel kansen heb. Iets dat voor veel vrouwen in de wereld helaas niet vanzelfsprekend is. UNICEF zet zich in voor kinderrechten, gelijke kinderrechten voor zowel jongens als meisje. Door mee te doen aan deze challenge wil ik bijdragen aan een goede en eerlijke start voor kinderen en in het bijzonder meisjes.”

Nieuw bij UNICEF: Business Buddies

Als UNICEF Business Buddie zetten bedrijven, groot of klein, zich duurzaam in voor de rechten van ieder kind. Joyce ontdekte tijdens de challenge, hoe ontzettend waardevol ons JCI-netwerk is. Met haar vrijwilligerswerk helpt ze organisaties, stichtingen en events met een creatieve invulling aangaande een samenwerking voor één jaar met UNICEF, als Business Buddie, waarmee 3 kernthema’s worden ondersteund: Kinderen op de vlucht, Ontwikkeling van jongeren en goede voeding voor ieder kind. Door het meedoen aan deze challenge, ontdekte ik datJCI’ers een paar gemene delers hebben. Allereerst het hart op de goede plaats en daarnaast, door alle uiteenlopende voorbeelden van JCI community events, weten juist JCI’ers dat zij echt impact kunnen maken.

De eerste UNICEF Business Buddie – JCI’er Jochem Steur

Met trots, mochten we dan in maart ook de allereerste Business Buddie uit de landelijke Business Connector Challenge officieel aankondigen: Leef! Makelaars. Het bedrijf van Jochum Steur. Samen met Jochum bedacht Joyce het volgende concept: Leef! Makelaars steunt het thema ‘Kinderen op de vlucht’. Met elk huis dat zij verkopen bieden zij kinderen op de vlucht aan onderdak en basisvoorzieningen om te kunnen overleven.

“ Juist bijzondere acties en goede initiatieven van personen binnen onze eigen JCI kamer - mensen die ik dus goed ken - ondersteun ik graag. Daarom besloot ik Joyce te helpen en koos ik ervoor UNICEF Business Buddie te worden met mijn bedrijf. ”

De jaarlijkse appeltaartenactie

Vervolgens werd Joyce verrast door ook de steun vanuit JCI Kennemerland. De kamer besloot namelijk om de jaarlijkse appeltaartenactie tijdens koningsdag een extra schwung te geven, waardoor zij door met de opbrengsten wellicht ook UNICEF Business Buddie konden worden. De challenge was real: het bixnnen te halen bedrag lag fix wat hoger dan jaarlijks werd opgehaald met dit community event. Alle kamerleden hebben de zeilen bijgezet, er zijn meer dan 60 appeltaarten gebakken en het assortiment werd uitgebreid met extra cake’s en koekjes. JCI Kennemerland leden konden hun zolders en opslag eens echt goed opruimen want er was ook een extra kraam dit jaar, met tweedehands spullen. En door de grote inzet van alle kamerleden, is het is gelukt! Ook JCI Kennemerland mag zich een jaar lang UNICEF Business Buddie noemen!

JCI: Samen sta je echt sterker!

Een mooi voorbeeld dus: ook #ditisjci. Samen sta je écht sterker. Zo mooi om alle steun vanuit je kamer te ervaren, wanneer je je inzet voor een goed doel!

“ Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn. Sterker nog: daar hebben ze recht op. UNICEF zorgt voor structurele verbetering in levens van kinderen over de hele wereld. Met bescherming, eten en drinken, medicijnen en onderwijs.”