Door Muri de Keizer
Eenzaamheid rondom de Paasdagen aanpakken!


Ruim 60 personen in de watten gelegd bij “Lentebrunch JCI Lek en Linge”

JCI Lek en Linge wil in 2019 graag korte bondige projecten uitvoeren met impact. Dit zijn projecten met een kleine voorbereiding, samen een mooie dag beleven en een groot gebaar maken voor de lokale gemeenschap. Zo ontstond het idee om ouderen en minder bedeelden uit de regio te verwennen met een Lentebrunch. Bijvoorbeeld ouderen, mensen die een moeilijk jaar (achter de rug) hebben en gezinnen die het financieel niet breed hebben. JCI gunde deze mensen vlak voor Pasen een gezellige en smakelijke brunch. Op 20 april vond de brunch plaats, bij de mooie eventlocatie VRIJ in Culemborg. Op deze ochtend werd ook een bingo georganiseerd en waren er Oud Hollandse spelletjes beschikbaar.

“Dit is buitengewoon, wat ons is aangeboden.”

Aandacht

De aanwezigen hebben volop genoten van al het lekkers, de bingo, de oud Hollandse spelen en naar eigen zeggen met name de aandacht die zij kregen van de leden van JCI. “Geweldige dag, prachtige mensen ontmoet en heerlijk gegeten. Dank je wel aan de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt”, zo luidt een van de bedankjes die een deelnemer op Facebook plaatste. Tijdens de brunch bedankte een van de senioren JCI middels een speech: “Ik wil grote dank uitspreken aan JCI die dit georganiseerd heeft. Dit is buitengewoon, wat ons is aangeboden. Een aanbod om senioren die de komende dagen in eenzaamheid doorbrengen, of aan huis gebonden zijn door beperkingen, een plezierig moment rondom de paasdagen te bezorgen. JCI is daarin geslaagd.” De dame vervolgt: “Dat er jongeren zijn die niet alleen aan ons denken, maar die het zich kunnen indenken hoe het is om eenzaam te zijn, en dus besloten hebben om ons daarbij te helpen, geeft ons een heel warm gevoel.”

Sponsors

Het event bleek zeer goed ‘sponsorbaar’. Het was zelfs in het begin eenvoudiger om sponsoren te vinden dan deelnemers. De eventlocatie sponsorde het gebruik van de ruimte, servies, hulp van een serveerster en heerlijke soep. Overige gerechten werden verzorgd en bekostigd door lokale ondernemingen. De bingoprijzen en het personenvervoer zijn ook gesponsord. Daarnaast kreeg JCI vrij te besteden cheques om de brunch tot een succes te maken.

“Een plezierig moment rondom de paasdagen”

Doelgroep

JCI heeft zich voorheen vaker ingezet voor ouderen. Zo organiseerden zij een Oud Hollandse Kermis in woonzorgcentrum Ravestein en een expositie van kunst in de gangen van een zorgcentrum.