JCI ROTTERDAM WANDELT VOOR STICHTING JARIGE JOB

Een verjaardag zonder cadeaus, visite en traktaties

Voor 61.000 kinderen in Nederland is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school niet mogelijk.


Omdat er thuis te weinig - of zelfs geen geld voor is. Uit schaamte worden zelfs soms kinderen ziekgemeld op school, zodat hun verjaardag ongemerkt voorbij zal gaan. Stichting Jarige Job zet zich voor deze groep kinderen in.

De Stichting zorgt ervoor dat deze kinderen toch hun verjaardag kunnen vieren, door het gratis verstrekken van verjaardagsboxen (ter waarde van 35 euro). In deze verjaardagsboxen zit alle benodigdheden voor het vieren van een kinderverjaardag, zoals; cadeautjes, traktaties en versieringen. Om het verstrekken van de verjaardagboxen mogelijk te maken heeft deze stichting geld én sponsoren nodig.


JCI Rotterdam draagt Stichting Jarige Job een warm hart toe. Om die reden heeft de Community Commissie een benefietevenement georganiseerd: de JCI Stadstours.

JCI Stadstours

Op 25 mei was het zover; de eerste editie van de 'JCI Rotterdam Stadstours', met onder begeleiding van vier professionele stadsgidsen, (Anja Brand, Marja Brand, Anne-Marie Ros en Ferrie Weeda), vier stadswandelingen door Rotterdam, met als doel het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor Stichting Jarige Job. 

Maximaal 60 personen konden zich voor één van de vier gratis stadstours inschrijven.  Voorafgaand aan de inschrijving is aangegeven dat na afloop van het event de gelegenheid geboden zou worden om een vrijwillige financiële donatie te doen. In totaal liepen 54 deelnemers mee met de stadstour, een goede mix van eigen kamerleden en leden van andere Kamers, een mooi resultaat voor een eerste editie!

Om 10.30 uur startten we bij restaurant 'Prachtig', onder de Erasmusbrug. Na ontvangst met koffie en thee en door Prachtig aangeboden lekkernijen, kregen alle deelnemers een briefing en werden er vier groepen gemaakt. Onder begeleiding van de stadgidsen vertrokken de groepen naar de verschillende wandellocaties.  

Deze stadgidsen waren bereid om tegen gereduceerde tarieven hun medewerking te verlenen. Ze verzorgden allen informatieve en diverse tours: kunst, historie, verhalen over Rotterdammers en dieren (!), imposante gebouwen, de haven, hotspots, alles kwam aan bod! Het was spannend of we het tijdens het wandelen droog zouden houden, uiteindelijk bleken de weergoden ons goedgezind en kwam de zon tevoorschijn. 

In de middag kwam iedereen bij elkaar bij restaurant Gusto aan het Schiedamse Vest. Het restaurant wilde ook een bijdrage leveren en bood vrijwel kosteloos een heerlijke lunch aan. De lunch werd geserveerd aan lange picknicktafels op het terras, waar deelnemers gezellig met elkaar konden napraten over de verschillende tours. 

Na afloop vertelde een medewerker en vrijwilliger van Stichting Jarige Job wat over het belang van de Stichting, de werkwijze en lichtte zij de inhoud van de verjaardagsboxen toe.  

Opbrengst en impact

Alle deelnemers konden vrijblijvend een financiële bijdrage leveren ten behoeve van Stichting Jarige Job. Er waren vooraf geen verwachtingen over de opbrengst, natuurlijk hoopten wij wel op een mooi eindbedrag. Uiteindelijk hebben alle deelnemers bij elkaar een bedrag van 1.445 euro gedoneerd, hiermee zijn in totaal 41 gezinnen / kinderen blij gemaakt met een verjaardagsbox. Een resultaat waar wij trots op zijn!  

De impact van dit event bleef niet hierbij: een aantal leden van onze Kamer zullen in de nacht van 14 juni /15 juni deelnemen aan een inpakmarathon, georganiseerd door Stichting Jarige Job. Tijdens deze 24-uur durende marathon, zullen er zoveel mogelijk verjaardagsboxen worden ingepakt. Ook hebben deelnemers aangegeven dat zij gaan onderzoeken hoe zij Stichting Jarige Job op een structurele basis kunnen ondersteunen.  

Onze ervaring

Wij vonden het mooi te zien dat een groep mensen (waarvan de meesten elkaar nog niet eerder had ontmoet) zich het lot van de kinderen waarvoor de Stichting zich inzet, aantrekt en met elkaar voor deze kinderen verschil heeft kunnen maken.


Deze ervaring smaakt naar meer….Daarom hebben wij besloten dit event volgend jaar weer te organiseren!  

Namens de Community Commissie van JCI Rotterdam, 

Quincy Kendall, Martine de Lijster, Lidwien Boons en Marlies Oprel