Global Festival of Action
1 t/m 4 mei 2019 – Bonn

“Recognize that every interaction you have is an opportunity to make positive impact on others” – Shep Hyken

Van 2 t/m 4 mei vond de derde editie van het Global Festival of Action in Bonn plaats. Een evenement waar diverse beleidsmakers, beslissers en betrokkenen uit diverse sectoren in meer dan 145 landen in gesprek gaan over de Sustainable Development Goals, elkaar inspireren en uitdagen om actie te ondernemen.


Vanuit JCI Nederland, MT Impact, hebben we als doelstelling om jaarlijks met een Europese JCI delegatie deel te nemen en inhoudelijk een bijdrage aan het programma te leveren. Dit jaar hebben we een eerste stap gezet.

Samen met JCI Headquarters hebben bijgedragen aan een aantal workshops en een paneldiscussie. Eén daarvan is de paneldiscussie over ‘sociaal ondernemen’. Lieke Beelen van JCI Haaglanden en ik werden gevraagd om onze eigen ervaring als (sociaal) ondernemer te delen. We kregen op voorhand de opdracht “houd een pitch alsof het publiek een potentiele groep investeerders is”.


Ehm, dat heb ik nog nooit gedaan. En daarmee was het voor mij een unieke kans om mijn pitch voor mijn nieuwe initiatief te oefenen. In het Engels nota bene.

I can do this

Daar zit ik dan. Zaterdagmorgen. In de hoofdzaal van het World Conference gebouw. Met de wetenschap dat het via webtv live wordt uitgezonden. Niet wetende wie er komen, hoeveel mensen en wat voor vragen er worden gesteld. Enerzijds voel ik de spanning en aarzeling, anderzijds een enorme rust. 1,5 uur later heb ik een grote glimlach, van oor tot oor. Ik heb mijn podiumvrees overwonnen en het wordt beloond. Berichten via sociale media, een knuffel van een vreemde, een compliment van een dame, lieve aanmoedigende woorden, ter plekke een uitnodiging om te komen spreken op een internationale Summit. Eenmaal thuis nog berichten via Linkedin, o.a. tips voor funding en introductie bij een ander netwerk in Nederland. Ik had dit niet verwacht en dat maakt het voor mij bijzonder.

Kansen

JCI Nederland heeft mij de mogelijkheid gegeven om de ontwikkeling mijn nieuwe onderneming, die in de kinderschoenen staat, te versnellen. Dat gun ik jou ook. Wil je er volgend jaar bij zijn? Houd de website goed in de gaten. Er zijn al enthousiaste reacties van JCI-ers om volgend jaar naar het festival te willen gaan.


Heb jij een persoonlijk verhaal dat het meer dan waard is om te delen? Meld je dan aan via Swanders@jci.nl

Auteur: Susan Wanders, lid van JCI Quadrivium
Foto: Paneldiscussieleden | Algemene foto Global Festival of Action