JCI Nederland in actie tijdens de coronacrisis, deel 2

‘Hoe gaat het met je?’- JCI Friesland

Met onze column ‘Hoe is het met je’, willen we delen hoe de coronacrisis ons raakt. Van roze overalls, crisisbeheersing of zelfs het tijdelijk sluiten van je zaak. Bijzondere initiatieven worden opgezet en iedereen heeft een ander verhaal. We zagen dat op social media steeds meer positieve berichten verschenen en wilden hier als JCI Friesland ook een bijdrage aan leveren. Het coronavirus raakt ons allemaal op een andere manier en hoe ga je hier mee om. In een interview vertel je hoe corona je raakt en waar je mee bezig bent. Zo willen we bijzondere, goede verhalen delen in een terugkerende column. Op onze socials lees je verhalen van een ondernemers die lastig het hoofd boven water kunnen houden of online initiatieven opzetten tot een zorgspecialist in het coronahuis in Heerenveen. Als Kamer zijn we trots op deze verhalen en willen deze graag delen met de buitenwereld. Houd ons in de gaten. #ditisjci @JCIFriesland Elina Veenstra – JCI Friesland

Producten Uit Veluwe

En ineens was daar Uit Veluwe. Pleuni werkte al langer als projectmanager op de Veluwe en nu haar werkzaamheden binnen haar project- en eventmanagementbureau PleuniDOET grotendeels weg zijn gevallen besloot ze haar tijd en expertise in te zetten om de boeren op de Veluwe te helpen door producten aan consumenten aan te bieden. Samen met mede ondernemers Woensdag, Proeflab Wageningen en Eco Fields werd in 1,5 week de logistiek, webshop en marketing opgezet en binnen 2 weken stond de eerste boerbox bij klanten in de keuken. Allen werken belangeloos aan het initiatief zodat de boeren een eerlijke prijs ontvangen en consumenten kennis kunnen maken met alle lekkere producten uit eigen omgeving. Voor het volledige interview klik hier.

Quarantaine puzzelen met JCI Kennemerland

Verplicht binnen zitten hoeft helemaal niet saai te zijn, dachten ze bij JCI Kennemerland. Onder leiding van Mik Schous en Jeske van Waijenburg sloeg een groep Kennemerlanders aan het online puzzelen en losten ze aparte opdrachten op. Een voorbeeld: Ga op de foto met een 30km-bord. Teams waren al snel gevormd en door te puzzelen moest je erachter komen Maar let op: overleggen via WhatsApp is niet toegestaan. Quarantaine hoeft niet niet stil te zijn, zo bewees deze avond.

Webinar voor ondernemers - JCI Haaglanden

Waar heb je nu recht op als ondernemer? Welke regelingen zijn er en welke worden extra door de overzicht georganiseerd? De coronacrisis brengt veel onduidelijkheid, ook voor ondernemers. JCI Haaglanden organiseerde daarom webinar waarin informatie werd gegeven om ondernemers op weg te helpen.

JCI Venlo tourt met Linke Mik

Met een trailer en ‘local heroes’ linkemikband ging JCI Venlo langs enkele zorg-, en verpleeghuizen om de bewoners te trakteren op een mini concert. Door het coronavirus mogen zij geen bezoek meer ontvangen. Op deze manier wil de Kamer ze laten zien dat ze aan hen denken en een hart onder de riem steken.

Bekijk hier meer