JCI Nederland in actie tijdens de coronacrisis

2020 zou een jaar met mooie plannen worden: een Europees Congres in Dublin, een Wereldcongres in Japan, een College van Afgevaardigden in Haarlem en Tiel, en een Nationale Conventie in Enschede. Wie had in januari gedacht dat 2020 zo anders zou lopen?

tHulpactie: JCI Amsterdam redt 33.000 tulpen en steekt hart onder de riem

In maart startte JCI Amsterdam met het uitdelen van maar liefst 33.000 tulpen bij tientallen verpleeghuizen en (zorg)hulpverleners zoals brandweer en politie in Noord-Holland. Door de coronacrisis lag de export helemaal stil en de tulpen waren anders vernietigd. Kweker Joris van Fleureco uit Lutjebroek stelde de eerste tulpen beschikbaar. JCI Amsterdam zette de helden van deze tijd in het zonnetje en zorgde voor veel blije gezichten in de huizen. Win-win!

Met deze actie hielp JCI Amsterdam niet alleen de lokale kweker en verpleeghuizen, meerdere Kamers zoals JCI Kennemerland, JCI Eemland, JCI Krommerijn, JCI Amsterdam-Amstelland en JCI Drechtsteden

JCI Drechtsteden zet zorgverleners en ouderen in het zonnetje

We habben al eerder contact gehad met verzorgingstehuizen bij ons in de stad en de actie was dan ook snel opgezet. Ook de 500 bossen met tulpen waren snel voor elkaar. Tijdens onze eigen vergadering kwam één van onze leden met het idee voor de video. Henri Westerveld is cameraman van beroep en maakt veel opnames van operaties in diverse ziekenhuizen. Daarnaast had hij in het verleden wel eens samengewerkt met de mensen van Luizterverhalen. Via zijn contacten en financiën vanuit onze Kamer was ook dit project redelijk snel in kannen en kruiken. We konden een donatie doen aan het Albert Schweitzerziekenhuis én aan iedereen die in de zorg werkt. Doordat het ziekenhuis en Luizter de video ook deelden op de eigen pagina is het bereik erg groot geweest. We hebben veel bedankjes mogen ontvangen uit het ziekenhuis en de verzorgingstehuizen. We hebben middels een persbericht ook geprobeerd de media aan het werk te zetten. We hebben met ons project in de livestream van het AD gestaan. Al met al een erg mooie en geslaagde dag waarop twee projecten mooi bij elkaar kwamen. Lesley van der Pol – Voorzitter JCI Drechtsteden

JCI Heerhugowaard doneert mondkapjes aan ‘vergeten zorg’

Niet alleen voor het personeel in ziekenhuizen is er een groot tekort aan mondkapjes, maar ook het personeel in andere vitale sectoren, zoals verzorgingstehuizen, begeleid wonen en de thuiszorg. JCI Heerhugowaard gebruikte hun netwerk voor het vinden van een bedrijf dat professionele mondkapjes maakt. Robin Messerschmidt legt de actie uit: “We willen de lokale zorgverlening helpen. Het liefst doen we dit zo breed mogelijk. Binnen ons netwerk hebben we een bedrijf kunnen vinden dat mondkapjes levert die voldoen aan de normering en vergelijkbaar zijn met de FFFP-mondkapjes. We hebben als Kamer 1000 exemplaren gekocht om uit te delen aan de lokale zorgverleners.” De actie kon rekenen op veel positieve reacties en lokale publiciteit.”Het geeft ons als JCI Heerhugowaard een heel goed gevoel. Mooi om mensen te kunnen helpen, helemaal in deze tijd.”

JCI S’-Gravenhage werkt samen met Participatie Keuken

Heb je teveel gehamsterd? Het kan de beste overkomen. In Den Haag bedachten ze een slimme manier om het overtollig voedsel op te vangen: Maak van het voedsel een fantastisch gerecht en deel uit aan de mensen die het nu extra kunnen gebruiken. Chef Ben Lachhab heeft juist voor de kwetsbare groepen de Participatie Keuken opgericht: het inzamelen van voedsel om daar een maaltijd van te maken. JCI S’-Gravenhage sluit zich hierbij aan door hun grote netwerk in te zetten. Met deze actie konden veel gezinnen genieten van de maaltijden.