It Pay’s to be an Orange + Twinning

It Pays to be an Orange Award

Als iemand lid wordt van JCI dan zoekt hij/zij vaak naar kansen die op regionaal en landelijk niveau liggen. Maar soms heb je mensen die ook direct de Internationale kansen met beide handen aangrijpen. Hans van Wijngaarden is zo’n persoon en daarom heeft hij dit jaar zonder twijfel de It Pays to be an Orange Award gewonnen.

Hans heeft afgelopen jaar de European Academy, de Conference Organizing Academy en de Strategy Academy bezocht. Bij alle Academy’s heeft hij zich actief ingezet met veel interesse in het trainingsprogramma, de deelnemers en de trainers. Naast deze actieve deelname nam hij de kennis mee naar Nederland om er daar, onder andere in de werkgroep Digitalisering, zijn voordeel mee te doen en de commissie een stap verder te brengen.

Vorig jaar tijdens het eerste Wereld Congres, dat Hans in India bezocht, is hij toegetreden tot de internationale commissie Digitalisering. Een last-minute actie, maar één waar hij zelf vol in is gestapt. Deelnemen in een Internationale commissie kan zeker op taalvlak een uitdaging zijn; Engels gaat niet in alle landen iedereen even makkelijk af. Hans is gevraagd om in 2020 nogmaals in deze commissie plaats te nemen en is tijdens het Wereld Congres in Talinn, Estland, voor het tweede jaar toegetreden. Wij zijn blij dat hierdoor een stuk kennis en ervaring gewaarborgd blijft en de commissie nog meer mooie stappen kan zetten richting de toekomst.


Hans heeft in de afgelopen twee jaar door zijn actieve deelname de meerwaarde van de Internationale pijler kunnen ervaren. Wil jij nu ook weten wat internationaal de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Team International en wie weet overhandigen wij over een aantal jaar deze award aan jou!


Rianne Kamphuis

Internationale Multi Twinning (IMT) in Brabant

Dat het samenbrengen van JCI’ers vanuit Europa niet alleen voor de grote kamers van Nederland is weggelegd, bewijst JCI Bergsche Maas wel. Als één van de kleinste kamers in Nederland organiseerden zij dit jaar het Twinning evenement met zes enthousiaste en toegewijde leden. De kamer en de 35 deelnemers kijken terug op een geslaagd en gezellig evenement.


De buitenlandse gasten van JCI Liège (België), JCI Odense (Denemarken), JCI Heidelberg (Duitsland), JCI Kajaani (Finland) en JCI Montpellier (Frankrijk) kwamen op bezoek in Brabant en kregen een schitterend programma aangereikt.

Op donderdag ontving JCI Bergsche Maas haar gasten bij Van Oers Accountancy & Advies in Breda, waar de gasten voorgesteld werden aan de hosts. “Home Hospitality“ was vervolgens het motto van de avond, die de gasten met hun hosts doorbrachten.


Vrijdag, na een Hollands ontbijt, werd de groep voor het officiële gedeelte van het weekend ontvangen door de Wethouder van Waalwijk. Vervolgens stonden een torenbeklimming met lunch in de Geertruidskerk en een bezoek aan Produlab Pharma in Raamsdonksveer op het programma. De vrijdag werd afgesloten met een prachtig galadiner bij RKC Waalwijk.

Olympisch tintje

Op zaterdag was het tijd voor wat sport- en spelactiviteiten. De ochtend stond in het teken van een parcours met oudhollandse spellen. Van koekhappen tot stelt lopen en van blikgooien tot sjoelen. Verkleed als Olympische sporters werd daarna met vier luxe sloepen de Biesbosch onveilig gemaakt.
Na een spijkerpoep en zakloop estafette werden de hongerige sporters getrakteerd op een overheerlijke BBQ bij De Eerste Brabantse Zeilschool in Drimmelen. Na de officiële prijsuitreiking, de volksliederen en “Chapter Gift Exchange” werd daar tot in de late uurtjes een flink Olympisch feest neergezet.

Internationale vriendschappen

Lovende woorden in verschillende talen over hoe mooi en gezellig het hier was, over de geschiedenis, de cultuur, over het ondernemersklimaat en een geslaagd IMT 2019! Anke Cherdon, één van de Twinning iconen, vat het mooi samen: “Thanks everybody for another great and wonderful twinning experience. Thanks for the dedication of the organizing team. Thanks to everybody for the friendship, laughter and shared thoughts. Looking forward to seeing you all again soon on the next European Congress or the next edition of the International Multi Twinning event!”.

Learning by doing

“Niet alleen is de organisatie van een Twinning evenement heel leerzaam, je leert daarnaast ook veel internationale mensen en andere culturen kennen. Dat maakt de Europese Congressen ook meteen weer een gezellig weerzien. Maar je leert ook het DNA van de kamer goed kennen” aldus Anke. JCI de Bergsche Maas kijkt met veel plezier terug op de organisatie van een intensief maar geslaagd IMT en kan nu iedere uitdaging aan. “En als kers op de taart hebben we met dit evenement ook weer onszelf op de kaart gezet en hebben er zich meerdere aspiranten aangemeld. JCI Bergsche Maas gaat vol vertrouwen de toekomst tegemoet!”