Trainer van het jaar

Visie in actie Award

Insights practitioner

Trainer van het jaar:
Ida-Jacoba de Vries

Ida-Jacoba heeft zich dit jaar zowel op de European Academy als de Dutch Academy ingezet als trainer. Daarnaast heeft ze ook nog eens, naast haar bestuursfunctie, kamertrainingen verzorgd en meegedacht met de trainer adviseur om aanvragen in te kunnen vullen. Zij is een trainer die aanpakt en verdient deze titel!

Insights Practitioner van het jaar: Petra Groot Nibbelink

Dit jaar is Petra Insights Practitioner van het jaar geworden. En niet zonder reden. Zij heeft 3 dagen lang staan knallen op het Wereld Congres in Estland en heeft daarmee de goede reputatie van de JCI NL trainers bevestigd. Naast haar rol als trainer adviseur binnen team MTTD (MT Training & Development) heeft ze ook kamertrainingen verzorgd. Zij is een terechte winnaar!

Een voorbeeld voorzitter

Winnaar Visie in actie Award

Voor de JCI awards van 2019 hebben wij namens JCI Kennemerland onze voorzitter Marriet Rosier genomineerd. Marriet is in onze ogen een voorbeeld voorzitter. Betrokken, vol energie, met visie, en in contact met anderen.

One-handshake away

Marriet is al sinds 2012 lid van JCI Kennemerland. Al die jaren heeft zij heel veel betrokkenheid laten zien. Marriet staat in contact met iedereen in de kamer en heeft oog voor hoe het met mensen gaat. Met die insteek is ze afgelopen jaar het voorzitterschap aangegaan. Volgens het principe “one-handshake away” heeft ze haar bestuur samengesteld. Zodat iedereen in de kamer daarmee ook een link voelt met het bestuur. Geen vriendengroep, maar een bereikbaar bestuur. Haar interesse in alle leden van de kamer door het jaar heen maakt dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Als voorzitter van haar bestuur heeft ze altijd klaar gestaan voor haar bestuursleden als het daar even wat minder ging. Ze heeft steeds gezorgd dat mensen een helpende hand toegereikt kregen als het veel werd en overzicht gehouden. 

Aanstekelijk enthousiasme

Marriet heeft als voorzitter van onze kamer in 2019 niet de motivatie gehad het anders te gaan doen dan haar voorganger, maar juist door te pakken op de energie van het jaar ervoor. Dat kenmerkt haar manier van voorzitterschap en lidmaatschap ten voeten uit. Het positieve zien in wat er gebeurt en doorpakken op wat er goed gaat. De energie die ze er zelf in steekt werkt aanstekelijk en zorgt voor veel mede enthousiastelingen. Een goed voorbeeld hiervan is de appeltaart actie die JCI Kennemerland al jaren organiseert. Hiervoor wordt elk jaar door alle leden appeltaarten gebakken en verkocht op Koningsdag. De opbrengst gaat naar het goede doel. Marriet is echt een voorvechtster van deze actie en motiveert anderen er zoveel mogelijk uit te halen. 

Community hart

Marriet heeft tijdens haar jaren in de kamer een enorme betrokkenheid laten zien bij de community pijler van JCI. Marriet is duidelijk een kartrekker met een “hands-on-mentaliteit”. Heel veel energie heeft ze gestoken in het onder de aandacht brengen van eenzaamheid onder ouderen. Door zelf bij ouderen op bezoek te gaan, maar ook door andere mensen in actie te krijgen hetzelfde te doen. Haar oprechtheid in een oproep maakt dat je niet anders kan, dan ook meedoen. Als voorzitter legt ze niemand iets op, maar motiveert en enthousiasmeert ze. Daarnaast steekt ze tijd in social media om ook buiten de kamer draagkracht te krijgen en een boodschap te verspreiden. 

Voorzitterstalent

Na vele jaren was het tijd om het Huishoudelijk Reglement van JCI Kennemerland te herzien. Een flinke kluif met 40 leden en dus 40 meningen. Met het bestuur heeft ze gedegen voorwerk gedaan en alles voorbereid voor een ALV waarin hierover gesproken en gestemd zou worden. Op een avond waar alle meningen samen kwamen heeft zij echt voorzitters talent laten zien. Iedereen heeft zich kunnen laten horen en uiteindelijk heeft zij er een nieuw HR van weten te maken. Haar voorzitterstalent heeft ze verder door het jaar laten zien tijdens ALV’s waar altijd een goede sfeer hangt, waar er structuur zit in de avond en alles aan bod komt. 

Wij zijn van mening dat Marriet met haar enthousiasme, oprechtheid en betrokkenheid een voorbeeld voorzitter is, en geheel terecht de ‘visie in actie award’ heeft gewonnen. We zijn trots dat Marriet in de toekomst als ere-lid aan de kamer verbonden blijft. Wij zijn van mening dat Marriet met haar enthousiasme, oprechtheid en betrokkenheid een voorbeeld voorzitter is, en geheel terecht de ‘visie in actie award’ heeft gewonnen. We zijn trots dat Marriet in de toekomst als ere-lid aan de kamer verbonden blijft. 

Paula Raedts

(JCI Kennemerland)

Marriet Rosier

(JCI Kennemerland)