LINDA.foundation

Victoria, 16 jaar

Ik ben arm

Armoede in Nederland, het bestaat: 1 op de 9 kinderen groeit op bij ouders die non-stop de eindjes aan elkaar moeten knopen. Soms is de armoede ontstaan door iets wat iedereen kan overkomen: echtscheiding, ziekte, ontslag, domme pech. Soms is het probleem chronisch, omdat je nooit hebt geleerd met geld om te gaan.


Hoe dan ook, kinderen zijn nooit de oorzaak van deze problemen, wél het slachtoffer. Ze hebben een verre van zorgeloze jeugd. Soms schamen ze zich, hebben ze het gevoel er niet echt bij te horen, of voelen zich minderwaardig. Iets wat ze vaak de rest van hun leven met zich mee blijven dragen.

Margrite Kalverboer

Andrea, 36 jaar

Gezinscoach Willeke

Mark, 39 jaar

Remco, 15 jaar

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer

Ruud, 49 jaar

Sharine, 37 jaar

Priscilla

‘Het spaargeld ging op aan de crematie. Er viel een belastingaanslag op de mat. Mijn koelkast
werd leger en leger’.

Marjan, 45 jaar

‘Dan sta je te janken voor een lege koelkast’.

Saskia, 45 jaar

‘Zegt die puber tegen een meisje: mijn sokken zijn duurder dan jouw hele outfit’.

Docent middelbare school Volkan.

‘Mama wil niet dat ik mij zorgen maak,
maar ik doe het toch’.

Ashley, 16 jaar

LINDA.foundation

LINDA.foundation geeft deze gezinnen een steuntje in de rug: zij ontvangen een set cadeaukaarten van Albert Heijn, Hema, C&A en Intertoys waarmee zij wat onbezorgde momentjes beleven en met hun gezin ook een fijne decembermaand kunnen vieren. Het cadeau betekent veel meer dan wat financiële rust: zij voelen zich gezien, hun problemen erkend en zich gesteund door zovele onbekende donateurs. Velen gaan met hoop het nieuwe jaar in. Met een landelijke naam, besteedt LINDA.foundation donaties ook heel lokaal en regionaal. Dit is mogelijk door onze samenwerking met hulpverleners in het hele land, zij selecteren de gezinnen die in aanmerking komen voor het cadeau van de LINDA.foundation.

Sinds de start in 2013 lukt het ons om jaarlijks weer meer gezinnen te helpen. In 2020 willen wij het 25.000e gezin het steuntje in de rug van LINDA.foundation bieden. Daarvoor moeten wij 4750 cadeaukaarten pakketten bij elkaar gaan sparen: een bedrag van €2.375.000!


JCI: helpen jullie ons daarbij?

Belangrijk om te weten: alle donaties komen ten goede aan de gezinnen. Linda de Mol betaalt alle kosten van de stichting!


Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met het team van LINDA.foundation.

Het kleine, maar slagvaardige team van LINDA.foundation ondersteunt elke actie met groot enthousiasme.