Jumpy Award

JCI ’t Sticht: volop in beweging

Voor het eerst in jaren daalde ons ledenaantal ver onder de 25 leden (14 + 2 aspiranten). Na jarenlang één van de grootste en nationaal actieve kamers te zijn geweest was dat voor de leden een ‘reality check’. Anno vandaag hebben wij 19 leden en 6 serieuze aspiranten en zitten we vol energie om ons verder te ontwikkelen! Hoe hebben we dat aangepakt?

Het thema van 2019: JCI ’t Sticht is Zichtbaar! We realiseerden ons dat we heel veel mooie projecten organiseren voor JCI-leden, maar dat die niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Als eerste hebben we een Instagram account aangemaakt om weer actief te zijn op social media. We hebben alle commissies gevraagd dit jaar ‘echte’ JCI activiteiten te organiseren die ook zichtbaar zijn voor de buitenwereld. In maart organiseerden we al een mooie workshop ‘foutenfabriek’ voor geïnteresseerden en later in het jaar nog een een ‘#plog activiteit’ en een debatworkshop.

Ook op strategisch vlak zijn we aan de slag gegaan. In de ALV van februari hebben we met de Strategyzers nagedacht over onze lange termijn strategie. We durfden het aan om af te wijken van onze tradities. We hebben het HRR aangepast door bijvoorbeeld de bezwaarprocedure voor aspiranten met 5 dagen te verkorten. De juni ALV hebben we laten vervallen en zijn we met elkaar naar de ‘fuck-up-night’ in Utrecht gegaan. 

En verder…

In september lanceerden we onze nieuwe website. En we hebben dit jaar ook weer projecten kostenneutraal georganiseerd door diverse partners aan ons te binden, zoals de Rugby Clinic Utrecht. Dat gaf alle leden weer veel inspiratie en energie om door te pakken. Op naar 2020!