Social Media Award +
PR Award

JCI de Betuwe wint!

De kers op de taart voor de marketing: het winnen van de Internet & Social Media Award. Wat zijn we trots! Ongeveer een jaar geleden werd ik lid bij JCI de Betuwe en viel mijn marketing oog op de marketing die er niet was. Ik maakte een plan en we vormden met 5 leden een marketingcommissie. Een heel jaar lang heeft de gehele kamer zich ingezet voor de zichtbaarheid van onze kamer. We stelden uitdagende doelen, echter hadden we deze, nog geen jaar later, al overtroffen. Afgelopen maand is deze inzet enorm beloond door het winnen van de award. Een mooier compliment kunnen wij niet krijgen. Op naar 2020!


Charlotte van den Braak

(Voorzitter Marketing commissie 2019)

Eindhoven op de kaart dankzij contentkalender

JCI Eindhoven is dit jaar genomineerd voor de ‘internet en social media award’. En dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. Daarvoor gaan we even 2 jaar terug. De naam, identiteit en onze bekendheid waren toen actuele thema’s binnen de kamer. Allereerst hebben we onze naam gewijzigd van JCI de Kempen naar JCI Eindhoven. Daarnaast zijn we meteen actief aan de slag gegaan met de communicatie en de externe profilering.


JCI de Kempen is 50 jaar geleden opgericht en destijds kwamen de leden uit de gehele regio De Kempen. De huidige leden zijn met name werkzaam en/of woonachtig in Eindhoven. Om onze herkenbaarheid te vergroten en ons lokaal meer te verbinden, is besloten de naam te wijzigen naar JCI Eindhoven. Dit moment werd meteen aangepakt om naar buiten toe te communiceren.

JCI Eindhoven koppelen aan alle evenementen

Onze aanwezigheid op internet en sociale media is groeiende. Het zal je afgelopen jaar niet ontgaan zijn dat JCI Eindhoven de Nationale Conventie heeft georganiseerd. Naast de NC organiseerden wij ook een schoonmaakactie tijdens de World Cleanup Day en de uitreiking van de Beste Ondernemers Visie. Dit zijn alle drie evenementen waarvoor je promotie wilt maken voor verschillende doelgroepen. Ons doel was ook dat het voor de deelnemers duidelijk is dat de organisatie in handen van JCI Eindhoven is. Daarmee willen wij onze positie in Eindhoven versterken en zo ook nieuwe partners, sponsoren en leden aantrekken.

Dit jaar heeft ‘team communicatie’ een fantastische contentkalender gemaakt. De verschillende teams binnen de kamer konden hierdoor eenvoudig kant-en-klare en plaatsbare informatie aanleveren. Content bouwen doen we met z’n allen! Dit heeft geresulteerd in diverse artikelen in diverse interne én externe media.


Team communicatie had dit nooit zelf kunnen maken, maar doordat iedereen uit de kamer heeft bijgedragen, is er veel content geplaatst zonder dat het een grote belasting was voor één team of één kamerlid. Onder het mom van ’vele handen maken licht werk’ zijn wij online zichtbaar en houden we jullie graag op de hoogte van onze evenementen.


Nieuwsgierig naar onze contentkalender? We delen deze graag zodat jullie ook gericht aan de slag kunnen!

Een contentkalender helpt je bij het plannen en organiseren van je content. In een contentkalender geef je aan wanneer, wat, voor wie en in welke vorm je iets publiceert en wie er verantwoordelijk voor is.

image
image
image

Wat als je bekender wilt zijn?

Lees de tips van de winnaar van de PR Award: JCI Kennemerland

Heel simpel, je verhaal vertellen aan iedereen die het wil horen en media inzetten waar je kan. Nou is dat tegenwoordig helemaal niet meer zo ingewikkeld, maar je moet het nog wel even doen.

JCI Kennemerland heeft met elkaar afgesproken dat elk event de moeite waard is om ‘de pers’ erbij te betrekken. In de loop van 2018 (met de cultuurnacht) heeft de kamer er volop mee geëxperimenteerd. In 2019 was de uitdaging om daarmee door te gaan.

Hoe dan?

Elk event werd standaard vergezeld van een persbericht. Ook werd Facebook en Instagram steeds frequenter gebruikt en heeft de kamer eindelijk een LinkedIn pagina gemaakt.

Just do it

Het begint natuurlijk met echt vinden dat JCI waardevol is en impact maakt. Voor de rest, gewoon een kwestie van doen… En, JCI Nederland heeft een gave PR workshop in samenwerking met Afslag Zuid die je helpt om het nog gerichter effectiever aan te pakken. JCI Kennemerland heeft de training gedaan en raadt het je van harte aan!