Het Blinde Paard van Utrecht

Let’s do it!

JCI De Landen van Overmaze, oftewel; de Dames kamer van Maastricht

Ongeveer 2,5 jaar geleden had onze kamer te maken met een groot verloop van leden. Dit moment hebben wij aangegrepen om opnieuw uit te zoeken wat onze identiteit is en waar wij voor willen staan. Hiervoor hebben we twee jaar geleden de “Let’s do it!” commissie in het leven geroepen. Deze commissie richt zich volledig op de pilaar “community” en de impact die wij als kamer willen maken. In dat jaar hebben we verschillende workshops gedaan en wat heel duidelijk naar voren kwam, is dat wij als kamer ‘onze handjes uit de mouwen’ willen steken en impact willen maken door lokale initiatieven op te zetten. Zo hebben we acties gedaan voor de Voedselbank, de World Cleanup Day, een Maastrichts bejaardenhuis, en nog veel meer. Sociaal en samen staan hierin centraal, en dit heeft ervoor gezorgd dat wij bekend staan als hechte, positieve en energieke club, die lokaal impact maakt.

Natuurlijk zijn we hartstikke trots dat onze inspanning en acties erkent worden en wij hierdoor de Blinde Paard van Utrecht Award gewonnen hebben!

Genomineerd

Overal die jasjes…

In 2018 vierde JCI Kennemerland haar Lustrum, de actieve kamer uit Haarlem en omstreken bestond 60 jaar. Dit werd op verschillende manieren gevierd en ook werd elk lid verrast met een kenmerkend blauw/wit Kennemerland jasje.

JCI Kennemerland worstelde, net als bijna elke kamer, met het op een aantrekkelijke, goede manier laten zien van de veelzijdigheid en mogelijkheden van de vereniging. Als grote en vooral actieve kamer was JCI Kennemerland vaak te vinden bij landelijke en internationale events. 

Veelzijdig aanwezig en sociaal

Bij bijna elk JCI event is wel een Kennemerlander aanwezig, dit jaar onmisbaar door het blauw/witte jasje dat toch met een soort van trots wordt gedragen. Kennemerland is enerzijds een kamer die van een goed feestje houdt, anderzijds enorm maatschappelijk betrokken is. 


Zo zie je Kennemerland bij curling, de stadstour van Rotterdam, (regio)borrels, CvA’s, Europese of Wereld Congressen tot speciaal georganiseerde acties zoals wandelingen met ouderen. Ook staan leden regelmatig als gastjuf of meester voor de klas in groep 4 om via de ‘Kennemerzwam’ (geleend van Rotterzwam) te vertellen over de circulaire economie. 

Voor elkaar, met elkaar

Daarnaast is Kennemerland een vereniging die graag voor elkaar klaar staat en met elkaar zaken onderneemt. Zo helpen we Tessel met feedback, voor haar training op het wereldcongres en slaat onze trainingcie de handen ineen met Amsterdam en Amstelveen. Want… Samen kan je gewoon meer. 

P.S. Weet je dat meer kamers werken aan een gaaf JCI jasje? Wij vinden dat JCI de moeite waard is om gezien te worden.

JCI de Betuwe is gewoon sociaal. Punt.

Hoe dat komt?

We zijn ambitieus, willen veel dingen doen en vinden het belangrijk dat het leuk is om dat samen te doen. Zo vindt iedereen het normaal dat we, voorafgaand aan een ALV, met z’n allen eten. Dit diner is inbegrepen bij onze contributie. Gemiddeld is meer dan driekwart van de kamer aanwezig tijdens dit diner en aansluitend op de ALV. Onze ALV is op dinsdag, maar de avond eindigt altijd met een borrel op woensdag. Slechts een voorbeeld van hoe wij elkaar altijd weten te bereiken; we kennen elkaar persoonlijk zeer goed. Delen onze uitdagingen en helpen elkaar daarbij. We gaan voor elkaar door het vuur en één keer per jaar ook door de sneeuw. In maart is het standaard geworden dat we gaan skiën in Oostenrijk, samen met onze partners. Regelmatig wordt bij ons gezegd: zonder partners geen kamer. En hoe leuk is het dat die partners buiten de kamer ook elkaar weten te vinden voor een lunch of een high-tea.

We vinden JCI geweldig, maar zouden het niet zonder elkaar willen doen. Wij zien onze kamer als de meest sociale kamer van Nederland en zijn trots op onze nominatie.