Fundraising Award

Rotterdam - Winnaar

JCI Stadstours

Op 25 mei jl. was het zover; de eerste editie van de ‘JCI Rotterdam Stadstours’, waarbij onder begeleiding van vier professionele stadsgidsen, te weten Anja Brand, Marja Brand, Anne-Marie Ros en Ferrie Weeda, vier stadswandelingen door Rotterdam gingen plaatsvinden. Het doel van deze stadstours was – naast het organiseren van een leuke dag – het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor Stichting Jarige Job.

Maximaal 60 personen konden zich voor één van de vier stadstours inschrijven.  Deelname aan deze wandeltour was gratis, al hadden wij voorafgaand aan de inschrijving wel aangegeven dat na afloop van het evenement ter plaatse een vrijwillige financiële donatie mogelijk was. Uiteindelijk hebben 54 deelnemers, waaronder ook leden van andere Kamers, zich aangemeld. Zeker voor de eerste editie van de ‘JCI Rotterdam Stadstours’ een mooi resultaat, al vonden wij zelf!  

Programma

Om 10.30 uur verzamelden de enthousiaste deelnemers bij restaurant ‘Prachtig’, gelegen onder de Erasmusbrug. Na het ontvangst, de koffie en thee en, gratis door ‘Prachtig’ aangeboden, lekkernijen gaven wij de deelnemers een korte briefing en splitsten wij de groep in vieren op. Onder begeleiding van de stadsgidsen vertrokken de groepen vervolgens naar de verschillende wandellocaties. 

De stadsgidsen, die overigens bereid waren tegen gereduceerd tarief hun medewerking aan het evenement te verlenen, verzorgden zeer informatieve en diverse tours. Kunst, historie, bijzondere verhalen over Rotterdammers en dieren(!), imposante gebouwen, de haven, hotspots, alles kwam aan bod! Het was nog even spannend of we het tijdens het wandelen droog zouden houden, maar uiteindelijk bleken de weergoden ons goed gezind en kwam zelfs de zon tevoorschijn.

Rond 13.00 uur kwamen alle groepen weer bijeen bij restaurant ’Gusto’ aan het Schiedamse Vest.  Dit restaurant wilde ook graag een bijdrage leveren en bood vrijwel kosteloos een heerlijke lunch aan voor alle deelnemers. De lunch werd geserveerd aan lange picknicktafels op het terras, alwaar de deelnemers gezellig met elkaar konden napraten over de tours.


Na afloop van de lunch vertelden een medewerker en vrijwilliger van Stichting Jarige Job over het belang van de Stichting, diens werkwijze en lichtten zij de inhoud van de verjaardagsboxen ter waarde van 35 euro toe. 

Opbrengst en impact

Tot slot konden de deelnemers geheel vrijblijvend een financiële bijdrage leveren ten behoeve van Stichting Jarige Job. Wij hadden van tevoren geen verwachtingen over de op te halen opbrengst. Natuurlijk hoopten wij wel op een mooi eindbedrag. De deelnemers doneerden in totaal een bedrag van 1.445 euro, waardoor wij 41 gezinnen/kinderen blij hebben kunnen maken met een verjaardagsbox. Een resultaat waar wij als Kamer enorm trots op zijn! 

Genomineerd

Van appeltaart tot Unicef
Business Buddy

Elk jaar bakt JCI Kennemerland appeltaarten, voor de jaarlijkse verkoop op Koningsdag op de vrijmarkt in Heemstede. Dit jaar was een extra bijzondere editie.

De appeltaartenactie bestaat al heel lang, we roepen dat we het langer dan 30 jaar doen maar de echte startdatum weten we eigenlijk niet. Doordat we steeds een beetje verder professionaliseren, wordt het organiseren elke keer een beetje makkelijker. En, altijd is bijna elk JCI Kennemerland lid betrokken. 

Speciaal doel - Unicef

Dit jaar is in onze kamer tijdens een ALV overweldigende steun uitgesproken om de opbrengst aan Unicef te besteden. Joyce Goverde deed mee aan een challenge en onderdeel daarvan was ook het enthousiasmeren van bedrijven en organisaties om zich als Business Buddy aan Unicef te verbinden. Daarvoor moesten we wel een aardig bedrag ophalen, wat voor ons een recordopbrengst zou betekenen. 

Iedereen in de kamer heeft zich ingezet om dit te realiseren, de community commissie voorop als enthousiaste en toegewijde kartrekker. 

Mission accomplished

Met het bakken en verkopen van 65 appeltaarten, de verkoop van drankjes en mooie zaken uit wat schuren en zolders hebben we zo’n 2500 euro opgehaald. Met dit bedrag is JCI Kennemerland dit jaar officieel Unicef Business Buddy en steunt zij Unicef om jongeren in de hele wereld te helpen op het gebied van talentontwikkeling. Een doel en besteding die enorm bij JCI passen!


Kom je volgend jaar een appeltaartje eten? Of wil je meer weten over het opzetten zo’n actie of Unicef Business Buddies? Je bent welkom!